fredag 24 april 2009

Vårsol = Fönsterputsning!

Så då vet ni vad jag gör idag....... Putsar fönster, inte speciellt roligt men man är så nöjd när det är klart och eftersom helgen skall bli så fin så får jag ju ha dem regnfria i några dagar i alla fall. Yes, klart bättre än förra bilden!
Mårbacka pelargonerna gör sig liksom så mycket bättre i ett nyputsat fönster!=)

Men mitt i allt jobb måste jag ha mitt förmiddagskaffe, såååååååå mysigt i solen .........

Livskvalité kallas det.....nybakta bullar och en latté på frukostplatsen för första gången i år.....Härligt! Ja, jag vet ..........jag är en "bulloman" och kanske även en bullmamma! men det är ju så gott, allrahelst när de fortfarande är lite varma!

Hur går det med mitt ryggskott då.......kanske ni undrar. Först vill jag bara tacka för alla jättegoa kommentarer som ni lämnat. Det värmer verkligen, endel av er därute vet hur det är med den åkomman.

Jo, tackar som frågar, det har blivit mycket bättre men är inte helt bra. Spikmattan gjode susen och nu blir jag tom. så avslappnad så jag somnar på den !!!!! Tro det eller ej men det gör jag! Snart, snart är jag pigg och frisk i ryggen igen men det kanske ändå behövs ett besök hos en "kot-knackare" så att allt i ländryggen faller på plats. =)

Som ni vet så har jag min dröm om ett otroligt vackert växthus att sitta och njuta i..

Obs! lånad bild från nätet.....

., mannens dröm som han skall försöka förverkliga...., eller åtmindstone börja med i sommar är ju ett utekök.

Bild hittad på nätet från tidningen Laura

Jag har ju lyckats få in honom på min dröm och jag kan lova att det är inga svårigheter för honom att få in mig på hans dröm.......så när han fyllde år fick han lite små "grejer" som man verkligen behöver när man skall laga mat..........Ett förkläde och några handukar från Lexington, ok, inte det billigaste förklädet men vad gör man inte för att älsklingskocken skall känna sig "rätt" när han skall laga maten som jag skall avnjuta i mitt växthus!!!!!=)

Sen när jag var i mataffären idag så sprang jag bara på denna grytlapp och de två diskhandukarna. Passar de eller........?! Det tycker jag iallafall. Helt klart bättre pris än Lexington, fast ändå samma stil.Fick verkligen sommarkänslor när jag såg dessa varor....................som snabbt blev in scannade och stoppade i påsen=). Sen "blidde" det faktiskt lite kött att grilla också!

Resten av helgen blir det en hel del trädgårdsarbete så jag önskar er alla en supermysig helg och hoppas ni tar vara på solen.


Tjingeling!

18 kommentarer:

Kallholmen sa...

Ops!
Betyder det inget inlägg eller...?
Önskar dig en mysig helg i vårstöket!
Kram carolina

Kamomilla sa...

Bra att ryggen i alla fall är bättre!
Här planerar vi utekök också, men jag undrar lite över en sak. på alla bilder man ser, är det alltid så mycket grejer framme. Men i verkligeheten så flyger det ju omkring både pollen och damm och tillslut ser ju allt förfärligt ut... Hur gör man för att hålla det snyggt, eller ska man bara ta det som vackra Blogg- eller stylade inredningsbilder??...Jag menar, fungerar det i verkligheten med korgar och bestick och allt annat framme??


Oj om jag också skulle få några fönster tvättade...

Ha en skön helg!

♥ Fyra årstider sa...

Hemma hos mig är det mannen som drömmer om ett växthus.
Kram Lotta

Ullis/Leva på landet sa...

Håller med dig om fönstren. Tvättade alla när jag var ledig vid påsk, så skönt. Ett växthus vill jag också ha men får nog försöka att få maken med på samma linje först.

Ha en bra helg!
Kram Ullis

Designe sa...

Oj, så fräscht det blev i fönstren! Jättefina fönster och så härligt med frodiga pelargoner! Jag har bara mina övervintrare..måste nog slå till och köpa i alla fall en blommande pellis! Fina "lexington"-grejor du köpt oxå och va fikat ser gott ut!
Idag har det krattats lite...blir mer imorrn! Jag borde oxå torka fönster...får nog bli en annan helg! Ha det gott! Kram :)

Anonym sa...

Kul att du hittat till mig... nu har jag hittat dig, min namne! Ser att vi har många beröringspunkter, min far kom från Mora, själv har jag varit dalkulla de första 60 åren i mitt liv och fastän jag nu bor utanför Lindesberg så känner jag mig alltid som kulla inuti.

Dessutom har jag också odlingar på gång och jag hittade till och med fjolårsfrön från flera växter på vårveckan till Kreta. Måste ju testa om jag kan driva upp ett aprikosträd. Jo, jag är optimist!

Jag fuskputsade mina fönster in- och utvändigt och trodde det skulle räcka. Men inte, jag måste putsa emellan också! Suck... fast det är ju mödan värt... efteråt!

Solhälsningar från Eva-Mari

Vit Gladiolus sa...

Hmmm.......jag har plockat fram en trasa och fönsterputs men längre har jag inte kommit....ha hahaha jag drar mig för att putsa fönster. Jag tar det sedan tänker jag men nu snart måste jag göra det! Ha en underbar dag. Ska ut i sooooolen idag! Kram min vän

Malmkakan sa...

Skönt att du börjar känna dig bättre i ryggen.
Vilken skillnad det blev på fönstren!
Pust, jag har mina kvar...

Vilka härliga planer ni har...vackert växthus och härligt utekök...

Kram, Cecilia

alidas sommaräng sa...

Vilka härliga bilder,Ja min make håller också på och ska förverkliga sin dröm i sommar och bygga ett utekök-vi får väl se vad det blir. Ha en bra vecka kramar Laila

Elzie sa...

Skönt att höra att ryggen börjar bättra sig.
Och så skönt det är när man putsat fönsterna klart. Man går riktigt och myser.
Lyckliga dig som ska få växthus. Det skulle jag gärna ha också, men det lär nog dröja tills det kommer ett hit.
Hoppas ni har en fortsatt solig dag.
Kram Elzie

Anna-Karin sa...

Hej, vad skönt att ryggen är bättre nu! Du är inte dålig du som putsar fönster fast du har ont i ryggen. Jag har inte ont nånstans men putsar inte mina fönster ändå. Det är ju ganska soligt nu så jag fuskar lite och drar ner persiennerna istället!
Det måste bli ännu lite mer fönsterputsning med ett växthus, men det är det ju värt såklart!

Kram från Anna-Karin

alidas sommaräng sa...

Hej vill du besöka mig på Rättviks marknad så står jag inne på Knektplatsen i stånd nr 126 . Vore kul att ses ,hoppas pålite bättre väder än i höstas :-) ha det gott Kram Laila

Blåbärs och smultronstället sa...

Tack för titten hos mig, blev glad att få en ny besökare. Kanske har du varit inne någon gång tidigare, tror jag. Jag har nog besökt dig också. Fina bilder du visar. Härligt med nytorkade fönster och Mårbacka i fönstren. Hoppas att du är bättre i ryggen. Min sambo har diskbrock, som är ganska bra nu, men blir värre ibland. Jag har lånat en spikmatta av en kompis och provat och det gör ont i början, men sedan slappnar man av. Jag har också somnat...Får nog köpa mig en. Kommer tillbaka till dig.
Ha en trevlig helg!
Kram Susanne

Ullis/Leva på landet sa...

Visst är det kul att vara lite nyfiken. Du har rätt i det sista du skrev. Jag har utsikt över en mindre sjö som sitter ihop med den stora som jag tror att du ser. Men när jag åker och handlar så ser jag den stora sjön. Blev du något klokare? Du får klura lite till så kan du få flera ledtrådar:)

Ha en riktigt skön valborg!
Kram Ullis

Annika sa...

Här blir det inga fina fönster förrän innafönstren åker ut.... o det måste bli liiiite varmare först... men hos dig blev de blanka o fina ser jag... o pelargoner i fönsren... fiiint.... Kram o fortsatt trevlig helg.. Annika

Anonym sa...

Vad roligt att du och maken är inne på sammaspår....kommer bli jättebr amed ett utekök, jag vill oxå ha ett hååler på som bäst ocg mest att bearbeta min man.

Visst är det härligt att ligga på spikmattan? Jag ligger nästan varje kväll och oftast somnar jag på den :=)

Ha en fortsatt skön helg
Kram Pernilla

Huset vid ån sa...

Hej Eva-marie! Hoppas din onda rygg har blivit bättre...Härlig bild med pelargonen o spetsgardinen. Ja, nu är det fullt upp med sysslorna både inne o ute när solen skiner. Men man måste komma ihåg att ta lite fikapauser, så man orkar...Från en som gillar att fika mycket!! Kram

VvW Design sa...

Vilka fina fönster ni har! De passar i ett riktigt Dalahus! ;-)
Jag drömmer också om ett sådant växthus .... men eftersom vi bara har bott i vårt hus i ett år (och alltså har mycket renovering kvar inomhus) lär det nog dröja en stund innan växthuset blir av .....
Jag fortsätter drömma om det så länge! Ha en trevlig dag!
/Ann