fredag 4 maj 2012

Följetong "Växthuset på Målargården" del 1

Jaaaaaaaaaaaa, jag skall få ett växthus!
Hur denna underbara verklighet kommer till skall ni nu att kunna följa här i bloggen med jämna mellanrum.

Sonen, som den 8 juni i år tar studenten från Byggprogrammet, har detta sista år haft i uppgift att göra ett projektarbete som examensuppgift.

Efter diskussioner om både skotergarage, vedbod och växthus till mamma blev det mamma som drog vinstlotten =O). Ett växthus! Jippie! Men kravet var att han fick hjälp av både mamma och pappa....., mammas uppgift var att måla allt som skall målas....., för han skall bli "snickare" INTE  "målare" och pappa fick översätta  mammas egen ritning till en riktig CAD-ritad ritning med mått och skalor i ordentligt format.......och hjälpa till med anläggnings och markarbeten samt även till viss del i bygget då 4 händer funkar bättre än två och även 2 hjärnor löser mer än en......

Nemas problemas.....i min värld!

Platsen märktes ut redan i augusti och strax därefter hyrdes en liten grävare som tog bort allt vad matjord och stenar heter för att sulans ram skulle kunna byggas.....


Sonen fick själv sköta grävningen då han liksom har bättre koll på joysticken som styr skopan än vad den äldre generationen hade...... =O)......vad kan det bero på!
Fanns ju en hel del massor som skulle bort men sen dök plötsligt en urtidssten upp med storleken av en tyrannosaurus huvud......., den fick ligga kvar och vi hoppas att len ligger så lågt så att golvet i växthuset kan ligga ovanpå.....!

Nå ja, grävningen var klar och nu väntade formbygge.......fortsättning följer i del 2 av följetongen "Växthuset på Målargården!

Trevlig helg på er alla därute!

Tjingeling!

Inga kommentarer: