onsdag 30 maj 2012

Lata dagar på Österlen, del 3 Saga Keramik

Efter ett litet mellanspel så är vi då tillbaka i Österlen och på Kivik. Mycket mer finns att visa från detta underbara ställe.
Vet inte hur det är med er men när jag skall besöka orter som jag tidigare inte varit på så vill jag gärna googla lite på vad som erbjuds i form av mysiga caféer, butiker, hantverk och.....loppisar så klart!
Visst gjorde jag det inför denna resa med och när jag då sökte på hantverkare, keramik kom denna lilla pärla upp......Saga Keramik, ja nu menade jag inte att Saga är den lilla pärlan...., fast det är hon väl också förresten så supertrevlig, glad och lättsam som hon verkade när vi med vårt korta besök träffade henne i sin atelje....som hon öppnade upp bara för oss! =O) Nej, jag menade hela stället som hon bor och verkar på.....DET var en underbar liten pärla med adress Stenshuvud 146.
Efter att vi åkt uppför kullarna från Kaptenshuset mellan flera stora bokträd och ekar som kantar de stora gulböljande rapsfälten kommer vi upp högt ovanför Kivik. Utsikten är makalöst vacker där vi ser lååååååångt ut över havet och fälten. Himlen blev om möljligt ännu blåare (även om det just när jag tog bilderna var lite mulet.....)


och jag kunde natruligtvis inte hålla mig utan MÅSTE ut i ett av fälten för att bli fotad av mannen som gladeligen ställer upp!...., 
 hoppas inte bonden tog illa upp...., jag trampade så för siktigt så..(som den bonnjänta man är när pappsen lärt upp oss barn att man INTE fick gå i de sådda åkrarna för då trampade man ner grödan som blev förstörd..., sa han med lite barsk stämma när jag och mina kompisar var små och tyckte det var roligt att göra gångar i sädesfälten.....sånt sitter inristat som runor i en berghäll.! )
Japp, jättefin utsikt men vi hade ju faktiskt ett mål med bilfärden så efter att vi svängt av Esperödsallén, åkt över gårdsplanen (kändes det som) som såg ut som en väldigt "fancy" hästgård så fortsatte vägen slingrande ner mot Sagas lilla gård och atelje! .....
Framme...!
....och det första vi möttes av var en hönsgård med både hönor, tupp och en massa kycklingar som hönsmamma var väldigt rädd och och schasade undan från de nyfikna besökarna.....


 Såååååå fina så fina gick de där och pickade och åt något bland de blommande äppelträden.

 Japp, Saga kom och öppnade sin atelje för oss och jag kom till "himmelriket"..... =O) ....men förnuftet måste råda och jag fick allt hålla mig till min, sedan tidigare, uppgjorda plan att köpa mig två underbara rosenmuggar med nyponrosor på. Bilder på just mina muggar kommer längre ned i inlägget.

Nu till hennes atelje....Stort, rymligt, ljust, vackert och massor av underbar keramik!.....se bara på dessa bilder.........visst blir du sugen på en tur till Kivik! =O)
Gården de bodde och verkade på var en gammal gård som Saga och hennes man nu renoverade allteftersom....(precis som fler.....undrar vilka? =O)). Äppelodlingar, fårbönder, höns och katter....tja, det var några livskvalitéhöjande faktorer som fanns på gården....

Så......vad var det då jag köpte.....
Jo, två underbart stora fina kaffe/the koppar med nyponrosor på och dessa har redan blivit mina favoriter som ständigt står odiskade på diskbänken.....!  Bra betyg Saga! =O)

Inga kommentarer: