måndag 17 februari 2014

Syfestival!

Besökte Syfestivalen i Älvsjö i fredags. Massor av inspiration och massor av garner, tyger och smyckespärlor. Jag bara intresserad av det förstnämda.....eller..., ja visst tittar jag på det andra också och hittade några härligt fina band från Korps....men, det var ju ändå för allt med stickning som jag åkte ner! 

Tidigt på plats då tåget rullade in på Centralen redan vid 08.45 så jag kunde ta det riktigt lugnt och kika runt på nyinvigda Centralstationen en stund. 
På pendeltåget ut till Älvsjö tyckte jag att det var ovanligt mycket damer och såklart skulle dessa kliva av på samma station som mig och pärlbandet av kvinnor, damer, tanter, gummor och allt vad vi kallas gick i en strid ström från pendelstationen ner till entrén vid mässan. =O)

Antalet män i församlingen var nog en mikropromille jämfört med kvinnor! 

Mycket fint hittade jag och mycket fint tittade jag bara på...., tiden gick snabbt och lika snabbt ökade besöksantalet på så till vissa montrar var det minst sagt svårt att ta sig fram. Allrahelst när kompisen Agda väntar på väninnnan Greta som skall gå igenom varendaste garnhärva för att känna så att de verkligen väger 1 hg innan hon tillslut väljer den som väger tygnst....., båda med sina rullatorer parkerade bredvid sig och därmed spärrar av för alla oss andra att över huvud taget komma åt någon i närheten av dem själva. 
Likaså fick man med jämna mellanrum ta ett snabbt kliv åt sidan då vissa "militanta stickmadammer" satt blicken på en monter längre fram och skyr inga medel för att ta sig till den så fort som möjligt...., allt går ju lättare när man har en stridsvagn av senaste modell med shoppingväska fram... ;O)

Eller så var det småbarns mammor med senaste modell av barnvagn som stoppade upp eller blockerade vägen till montrarna....snarare då till scrapbooking och smyckes montrarna så där blev jag inte sååååå drabbad. Dessa fullfjädrade supermammor som med sin simultanförmåga skall kolla både nyaste stämplarna för scrappbok jobbet eller de vackraste pärlorna till sitt femtielfte armband och konsultera väninnan med barnvagnen brevid, samtidigt som de skall hålla koll på bebin eller ettåringen i vagnen som har tröttnat och vill ha mat eller behöver få sin napp en liten stund för att det överhuvud taget skall gå att höra något på en radie av hundra meter....... ;O)

Sen var det då alla vi andra kvinns där emellan, vi som verkligen vill leta efter just det där speciella garnet vi sett i vårt inre....som skulle bli sååååå fint som mönstergarn till nästa arbete...eller känna på det där speciella bandet som finns just däääär borta eller titta med fingrarna på DEN fina strasspärlan och kanske köpa några i en påse..........=O)

Tja, skämt och sido...., ni ser att vi alla drog vårt strå till stacken för att det skulle bli en både rolig och trång mässa.

Så många bilder blev det faktiskt inte då jag hade fullt upp med att hitta MINA skatter och min inspiration...., glömde faktistk helt bort att ta bilder i början av dagen....men, när jag såg dessa vackra vadmalskuddar kunde jag inte låta bli.....Ja..., så nu är det bara att hålla stickorna glödande och jobba på. Strumpor och vantar väntar på att bli stickade.....men först lite träning för resten av kroppen på en spinningcykel några timmar. 
Tjingeling!

3 kommentarer:

Annika sa...

Åhhhh om jag vetat det.... var också där i fredas o stångades..... hade varit kul att få ses irl...... :-) blev inte så många inköp men jag fick en trevlig tur..... Kram Annika

Målargården sa...

Attans....Annika, att inte vi visste om varandra då!! =O(
Men...får bli en annan gång och tveka inte om du är i mina trakter att höra av dig. Kaffepannan är nästan alltid på ;O)
Målargården finns ju på FB så gilla den (om du inte redan gjort det) så ser du vad jag har för mig!

Antar att du oxå träffade på både barnvagnsligister och militanta rullatorstickerskor... ;O)

Närå...., det finns plats för alla, vi andra får väl visa förståelse då vi både varit där och kommer dit så småning om...
Ha en fin vecka!

Designe sa...

Sååå vackra! Man blir verkligen sugen på att brodera! :)